top of page
  • Writer's pictureDeniz Günaydın

İnsanlara Hedef Yerine Hayal Verin


Şirketler 9-6 arasındaki saatlerimizi, bilgimizi, emeğimizi, tecrübemizi para karşılığı sattığımız yerlerin ötesinde. Fakat çoğu insan heyecanını kaybettiği ve kendini çarkın bir dişlisi olarak hissettiği için iş yeriyle gönül bağını koparıyor. Sonra gelsin pazar gecesinden başlayan pazartesi sendromları, "to-do-list"lerini bitirmek için çalışan ve ötesini çok da umursamayan çalışanlar...


Sonuç: Covid-19'la beraber işini kaybetmemek için tüm gayretiyle çalışan insanlar olsa bile; Gallup'un 2020'de yaptığı araştırmada çalışanların %54'ü çalıştığı yere kendini bağlı hissetmiyor, %14'ü ise tamamen kopuk vaziyette. O zaman kesinlikle bir yerde yanlış yapılıyor.


Aslında sebebi basit: Her insanın enerjisinin, inancının ve fikirlerinin eyleme geçebildiği ortamda, çalışanlar aslında sürekli değişen hedeflerin prangası altında çalışmanın ötesine geçip, şirketin hayallerine ortak oluyor ve o şirket içinde kendi hayallerini de gerçekleştirebiliyor. Hayaller için çalışan insanlar şirketini kendi işi gibi sahipleniyor.


Corpentrec, Kurumsal Girişimcilik Programını şirketinizde bu ortamı yaratmanız için tasarladık. merhaba@collectiveminds.com.tr adresine e-posta gönderin ve Gelin; Birlikte Harikalar Yaratalım!

389 views0 comments
bottom of page